Friday 6 April 2018

Legújabb referenciám-KAMRA rendszerezés

Múlt héten ismét kamrát rendszereztem! 🙌😊
Erre egy nagyobb átalakítás részeként került sor, egy családi ház teljes konyhabútor- és kamra cseréjének a keretében.

Megmutatom nektek, hogyan zajlott le a kamra rendszerezés, milyen kiegészítőkkel és ötletekkel alakítottuk ki az új kamrát. A konyhai részről pedig hamarosan, egy következő posztomban számolok be.

Mivel az új polcok már be is lettek helyezve  -Ikea OMAR kollekciója -az én feladatom a kiegészítők/tárolók beszerzése és a rendszerezés/szelektálás volt.

Kezdeti állapot:



Nagyon ajánlom amúgy ezt a polcrendszert kamrákba, mert stabil,  jól kombinálható, és nagyon praktikus kiegészítők is vannak hozzá, mint például a polc különböző oldalaira felakasztható kis kosarak, vagy a polctakarók, amik egy stabilabb tárolási felületet adnak. Ebben a kamrában  a két elem közé, még egy bortartó is bekerült, ami ugyancsak ennek a  termékcsaládnak a része.

Új tároló rendszereket is beszereztünk:
A zöldségek tárolására az Ikea Knagglig-os fadobozait választottuk, valamint kerültek be nyitott és zárt dobozok is (Ikea Variera és Tillsluta). Mivel ebben a helyiségben van a porszívó is, a jobb oldali falra egy porszívócső tartót szereltünk, a bal oldalira pedig egy zacskótárolót, amit én minden lakásba ajánlok, sokkal praktikusabb és áttekinthetőbb, mint mondjuk fiókokban felhalmozva, begyűrve tartani őket. Bár van egy "hivatalos" műanyag zsák tárolója is az Ikeának, én ezt jobban szeretem, mert nagyobb és véleményem szerint jobban használható.

Mivel a  kamrába két polcrendszer is befért, az alapkoncepcióm az volt, hogy az egyikre kerüljenek az ételek, a másikra inkább az edények, konyhai gépek, kiegészítők. 
Mindennek átnéztük a lejáratát, sok minden kidobásra került, hogy végül tényleg csak azok a dolgok kerüljenek vissza, amikre valóban szükség van. Külön tárolóba kerültek a tésztafélék, a sütéshez használt dolgok, külön a snack-ek és így tovább.

Szerintem a végeredmény egy átlátható, praktikus, rendszerezett kamra lett, amiben mindennek megvan a pontos helye.

Mutatom:


Nektek hogy tetszik?

További kamra rendszerezési ötletekért nézzetek fel a pinterest oldalamra!








x