Tuesday 14 November 2017

Rendteremtés a gyerekszobában

Hogyan teremtsünk rendet a gyerekszobában úgy, hogy az praktikus és átlátható legyen mind nekünk, mind a gyerekek számára? 

A mai bejegyzésemben az egyik legutóbbi munkámat szeretném megmutatni nektek. Egy nemrég új otthonba költözött családnál, Hanna és Peti szobáiban teremtettünk rendet.

A két szoba az érkezésemkor:

Az első feladat a tárolók beszerzése volt a játékok számára. Mindenképpen olyat kerestem, amit a gyerekek könnyen el tudnak érni és használni, és főleg ezekbe visszapakolni. Szempont volt az is, hogy ne foglaljanak  nagy helyet, valamint idővel más funkciót is be tudjanak tölteni.

A választásom ezért végül mindkét szobában az Ikea Kallax polcrendszerére esett, amibe fehér textildobozok kerültek. Így a játékok már nem voltak szem előtt, viszont még mindig könnyen elérhetőek voltak a gyerekek számára. Külön dobozba kerültek a kifestők, külön a puzzle-ök, külön a kisautók.

A másik rendszerezendő terület a gyerekek ruhásszekrénye volt. Ide több rendszerező is került a kisebb dolgoknak, mint zoknik, harisnyák, övek.

De az abszolút kedvencem Hanna szivárvány-szekrénye lett:  :)

Át lettek válogatva a már felesleges, kinőtt ruhák, a játékok tárolódobozokba való kerülésével pedig átláthatóbb és tágasabb lett a tér a szobákban, több hely maradt a gyerekeknek játszani. Az éjjeliszekrényekre a játékok helyett éjjeli lámpák és a kedvenc könyveik kerültek.

Itt láthatjátok a végeredményt:


Nektek, hogy tetszik?

A pinterest oldalamon számos más gyerekszobai tárolási és dekorációs ötletet találtok, kövessetek ott is! :)

Timi