Friday 23 February 2018

Így dekoráld könyvespolcod:

 A legutóbbi bejegyzésemben a gyerekszobai könyvek és rajzok tárolásáról írtam (itt olvashatod), ennek kapcsán pedig eszembe jutott, hogy mutatok nektek pár könyvespolc-rendszerezési tippet, amiket felhasználva igazán látványos fókuszpontokat hozhattok létre a nappaliban, legyen az könyvespolc, fali polc vagy akár egy konzolasztalka.

Hogyan is kezdjünk neki?


Van néhány praktikus tanács/ szabály, amiket érdemes megfogadni:

1. Egy könyvespolcra a könyvek mellé egyéb dekor elemek, kiegészítők, esetleg növények is kerülhetnek. Helyezd el ezeket úgy, hogy a hasonló kategóriájú tárgyak egy háromszöget zárjanak be (mindjárt mutatom mire gondolok)

2. Ne kerüljenek egymás mellé azonos magasságú tárgyak

3. Lehetőleg ne kettesével, négyesével helyezd el a tárgyakat, hanem páratlanul

4. Variáld a fektetve és állítva elhelyezett tárgyakat!

Mutatom hogyan:

Mindig a könyvek elhelyezésével kezdd, utána jöhetnek az egyéb kiegészítők. 
Mivel a könyvborítók már önmagukban is elég színesek, próbálj meg kevésbé színes dekorelemeket használni. Válassz egy fő kiegészítő-színt. Ha még így is túl színesnek találod, arra is van megoldás, fordítsd meg a könyveket, borítóval befele:


Ha nagyon sok könyved van, akkor is próbálj meg kisebb tereket felszabadítani a polcon, hogy megtörd a teret.Színek szerint is lehet csoportosítani a könyveket, például így:Vagy ha kissé megszállott vagy, mint én, határ a szivárványos ég! :) 
-bár én ilyet csak a zoknijaimmal csinálok ;-)


A pinterest oldalamon rengeteg további könyvespolc-dekorálási ötletet találtok, nézzetek fel! :)