Tuesday 13 February 2018

Hogyan tároljuk a könyveket és a rajzokat a gyerekszobában?

Mivel az utóbbi időben több gyerekes családdal is dolgozom, a gyerekszoba rendszerezés-dekorálás mindig aktuális számomra. Az általános játék rendszerezési kérdések mellet két fő probléma szokott előjönni: a könyvek és a gyerek rajzainak a tárolása. 
Milyen praktikus módjai vannak a könyvek tárolásának? 
Mivel a gyerekkönyveknek annyira szép borítói vannak, én szeretek legalább néhányat úgy helyezni, hogy azok dekorációként is szolgáljanak. Ehhez szerintem az egyik legjobb kiegészítő egy falipolc, pl. az Ikeának a Mosslandája, amit ők képtartóként árulnak, de szerintem ennek is tökéletes. Van egy kis szegélye elől, így nem tudnak lecsúszni róla a könyvek. Mutatom is:

De ha a gyerek kisautókat vagy mondjuk dinoszauruszokat/állatokat gyűjt, arra is tökéletes egy ilyen polc, a gyerekszoba éke lehet:


Persze a többi könyvnek nem feltétlen marad hely a polcokon, ilyenkor ötletes megoldás egy ilyen kis zsúrkocsi is:


Nekem a nagy kedvencem az olvasósarok, ahol a gyerek be tud kuckózni és elmerülni a könyvek világában. Pl. ilyen:


A másik nagy kérdés a gyerekek rajzainak, festményeinek a tárolása szokott lenni. Itt én mindig azt javaslom, hogy tényleg csak azokat keretezzük be, amik nagyon közel állnak a szívünkhöz, a többit pedig úgy tegyük ki, hogy azok könnyen cserélhetőek legyenek, ehhez nem kell más, mint pár szál fémhuzal és pár csipesz. Hiszen mindig érkeznek az újabb alkotások! ;-) 

Mutatok erre is pár szuper és egyszerű ötletet:



A csipeszes és a mágnesfalas megoldás is egyszerű, praktikus, gyorsan cserélhetőek rajtuk a rajzok és idővel más funkciót is be tudnak majd tölteni.

Nektek hogy tetszenek?

Még több gyerekszobai rendszerezési ötletért nézzetek fel a pinterest oldalamra!