Wednesday 10 January 2018

Kedvencem: a KAMRA

Ha megkérdeznétek tőlem, a lakás melyik részében szeretek leginkább rendszerezni, akkor a KAMRÁRA szavaznék! :)

Legnagyobb örömömre, nemrég egyik ügyfelemnél ez a  feladat is rám várt. Szeretném nektek megmutatni, hogyan is zajlott le a kamra rendbe rakása, mire figyeljetek, hogyan szortírozzatok, milyen tárolókat használjatok.

Ez itt a kamra:



Ahogy látjátok ez egy egész pici kamra volt,  már nagyon sok mindennel tele, ezért fontos volt, hogy a lehető leghatékonyabban használjuk ki a teret.

Első körben minden kikerült a polcokról és szortírozva lett: külön a konyhai gépek, külön az üdítők/italok, a sütéshez való dolgok, tésztafélék és így tovább.
Ezután következett a visszapakolás, aminél két fő szempont volt: praktikusság és átláthatóság.
A ritkábban használt, nagyobb tárgyak a felső polcra kerültek, mint például itt a konyhai  gépek.
Az alatta lévő polcon kaptak helyet az italok: víz, üdítők, bor, tej stb. Ide került egy olyan tároló, amire fektetve is lehetett tenni az üvegeket, mivel ezek állítva nem fértek el.
A harmadik polcra került egy tálca, a kisebb üveges dolgok, befőttek számára. Azért javaslom a tálcát, mert könnyen takarítható, ha valami esetleg kifolyik. Erre kerültek tehát a lekvárok, a méz és társai. Mellé bekerült két fonott tároló a zöldségek tárolására, ami megfelelő szellőzést biztosít.
A következő polcon három faládába lettek szortírozva a dolgok. Külön kerültek a tésztafélék, külön a liszt, cukor stb., és külön a rizs, lencse és társaik. 
A legalsó polcra kerültek a sütéshez való formák és kisebb konyhai kiegészítők, szintén tárolókba válogatva.
Mivel a tisztítószereknek a tárolását is itt kellett megoldani, ezek az alsó polc alá kerültek, egy átlátszó, de fedeles dobozba.

Mutatom a végeredményt előtte-utána fotókon:


Mutatok még pár nagyon mutatós, és praktikusan elrendezett kamrát, amiket a pinterest oldalamon is megtaláltok.
Ne feledjétek, ha kamrát rendszereztek, használjatok átlátszó tárolókat és legyenek csoportokba szortírozva a dolgok, hogy amikor beléptek a kamrába, egyből tudjátok mi hol van. A címkézést is ajánlom, főleg ha egyforma tárolókat használtok.






Nézzetek fel a pinterest oldalamra még több kamra-rendszerezési ötletért!