Sunday 17 December 2017

Last minute karácsonyi dekor ötleteim

Nyakunkon a karácsony, így néhány praktikus és gyors ötletet szeretnék mutatni nektek, hogy az utolsó napokban milyen dekorációval tudjátok feldobni az otthonotokat. Íme last minute tippjeim!

Karácsony ünnepének központi része a szépen megterített és díszített asztal. Itt van néhány ötlet, hogyan tudsz egyszerűen, de látványosan dekorálni, akár otthon is fellelhető elemekből. Egy piros csíkos terítő sima fehér tányérokkal, néhány fenyőág és a kertből szedett termés máris megadja az ünnepi hangulatot. Vagy egy egyszerű csomagolópapír futóként az asztal közepén fenyőágakkal, gyertyákkal igazán bensőségessé teszik a hangulatot.

A fentiekből a kedvencem a "karácsonyfa-szalvéta", így tudjátok elkészíteni:

Ugyanúgy lehet dekorálni az ablakokat díszekkel, ágakkal, gömbökkel, és asztali díszt is csinálhattok befőttesüvegekből, amit könnyen le  lehet festeni. Vagy tehettek ágakra modern karácsonyi gömböket, amelyek gyönyörűen díszíthetnek akár egy hálószobát is, karácsonyi hangulatot teremtve a lakás bármely pontján.

Még meghittebb hangulatot teremhettek esténként karácsonyi égőkkel, amelyeket akár mécsestartókba is helyezhettek, de egy üvegváza is tökéletes erre. Ugye milyen szépek és hangulatosak ezek a dekorációk?

Nagyobb méretű gyertyákkal néhány apró levéllel, bogyóval, gyümölcsökkel is zseniális asztali dekorok készülhetnek néhány perc alatt. Nekem az egyik kedvencem az fejjel lefele állított üvegpohár új funkcióval ellátva: gyertyatartóként. Ezeknek az elkészítése segít az ünnepre való ráhangolódásban is.

Néhány ötletem van csomagolásra is. Sima csomagoló papírt termésekkel, ágakkal kombinálhattok, amiket kis kártyákkal, kedves és személyes üzenetekkel tudtok díszíteni. Ezeknek biztosan sikere lesz a fa alatt!

És egy bónusz: akár a karácsonyi vacsora előtti falatoknak, akár karácsony környéki vendégvárásokra nagyon ötletesek ezek a kreációk az asztalra. Neked melyik tetszik leginkább?

Látogassatok el a pinterest oldalamra, ahol még sok egyéb karácsonyi dekor ötletet találtok!
Kellemes karácsonyra hangolódást kívánok nektek!
Timi