Wednesday 23 January 2019

Neked van már kávé-szigeted? :)

A kávéval kapcsolatban mindenkinek megvan a maga preferenciája/rituáléja: hogyan szereti, milyen kávéból, milyen kávéfőzőt használ hozzá, hány cukorral, tejjel vagy anélkül és még sorolhatnám. Bármi is legyen a preferált metódus, ha te is kávé-rajongó vagy, a mai posztomat neked ajánlom! 😉

Amit pedig szeretnék ma javasolni neked, az egy kávézó-sziget kialakítása az otthonodban.

Mondjuk egy ilyené:


És hogy miért is jó ez?
Először is, mert végre egy helyen lesz minden, ami a kávédhoz kell: kedvenc bögre/csésze, kávéfőző, cukor stb. Sok helyet sem foglal, nem kell hozzá új dolgokat vásárolnod és akár a konyhapulton, egy üres sarokban, vagy egy komódon/tálalón is kialakíthatod. Oda tedd, ahol kávézni szeretsz. 

Ha sikerült kiválasztani a tökéletes helyet, már csak pár lépés van hátra. Vedd elő a kedvenc kávés bögréidet/csészéidet, cukor/kávé/méz- tartót, kiskanalat. Ehhez én még javaslok egy mutatós dobozkát a süteménynek/keksznek, mert ugye az is dukál a kávé mellé 😉 és helyezd el őket egy tálcán. Dekorációnak virágot, növényeket, képeket vagy kávéhoz kacsolódó feliratokat is használhatsz:





Ha notórius bögre-gyűjtő vagy, akkor itt lesz a tökéletes helyük! 😃


Variáld kedved szerint az elemeket, a lényeg, hogy oda kerüljön minden szükséges kellék a kedvenc kávéd mellé.

Mutatok még pár szerintem nagyon szuper ötletet inspirációnak. 
Az első képen pl egy Ikea Kallax polcrendszer tetején lett kialakítva. Ha több helyre van szükséged, emeletes tálcával vagy fali polcokkal/akasztókkal is tudod bővíteni a teret.




Végezetül itt az egyik kedvencem : egy ilyen színes, hipster kávézó-sarokkal csak vidáman indulhat a nap! 🌈😊


Remélem neked is tetszettek ezek a kávézó-szigetek. 
A te kávé-szigeted milyen lesz? 😉

 További kávézó-sziget ötletekért nézz fel a pinterest oldalamra!