Friday 1 June 2018

A legvariálhatóbb dekorelem a....?

Szerintetek melyik a lakás legvariálhatóbb, legszemélyreszólóbb, bármelyik helyiségben használható, rengeteg méretben, formában és színben beszerezhető dekoreleme? 

Szerintem a képek/festmények. :)

Nézzétek például ezeket:




Egy jól megválasztott kép a szoba központi eleme lehet és ez az az elem is egy lakásban, amely leginkább reprezentálja a tulajdonosát: az ízlését, az érdeklődését, a hobbiját, akár a humorát :)

Az utóbbi időben nagyon sok képes dekorációt készítettem, munka miatt is, saját célra is és annyira szerettem ezzel foglalkozni, hogy gondoltam megosztok veletek pár tippet, ötletet, hátha meghozom nektek is a kedveteket a keretezéshez. :)

Nálam most két nagy kedvenc van: a festményekben az absztraktok. Ez lehet nagyon színes, ami vonzza a tekintetet és kiemelkedik a  térből vagy pont egy nagyon diszkrét, ami beleolvad a környezetébe és annak a színeibe, ezzel csak finoman kiegészítve azt.



Képeknél pedig a geometriai formák, origami jellegű képek most a kedvenceim. Például most ő került az egyik falamra: Imádom! :)


Képeknél végtelen sok témából és variációból választhattok, de azt javaslom, hogy olyan dolog kerüljön ki a falatokra, ami örömet okoz ha ránéztek. Válasszatok olyat, ami közel áll a szívetekhez, lehet ez a családi fotó, utazás, a kedvenc sportotok, idézetetek, állatotok. De természetesen ez idővel változhat, ahogy ugye mi is, pont ezért jó, hogy egy kép könnyen bármikor lecserélhető. Én például elég hamar megunom őket, ezért rendszeresen váltogatom. 

Mutatok pár példát:

Ha családi képeket szeretnétek kitenni:


Ha szerettek utazni:


Ha kutyásak vagytok inkább:


Ha macskásak:


Vagy jógásak:


és még folytathatnám...

Bármilyen témára találni ötletet, ha nincs saját képetek hozzá, keressetek olyat, ami tetszik és rendeljétek meg vagy nyomtassátok ki valamilyen jobb minőségű papírra. 

A lakás bármelyik helyiségébe tehettek képet, mindent "öltöztet":

 Egy előszobát:



Egy gyerekszobát:


Egy fürdőszobát:


Én imádom őket és szerintem rengeteget adnak egy lakás hangulatához, otthonérzetéhez. 

Remélem sikerült nektek is pár inspiráló ötletet adnom. További ötletekért, képelrendezési tippekért nézzetek fel a pinterest oldalamra! :)